Китай офіційно заявив про намір захопити Тайвань
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай офіційно заявив про намір захопити Тайвань

Китай офіційно заявив про намір захопити Тайвань
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Китаю Цінь Ган публічно почав стверджувати, що Тайвань історично є невід'ємною частиною КНР, а також підтвердив, що офіційний Пекін має намір "повернути собі" острів.

Джерело:"Укрінформ"

Китай підтвердив, що хоче захопити Тайвань

Тайвань був невід’ємною частиною території Китаю з давніх часів, і обидва береги (Тайванської – ред.) протоки належать одному Китаю. Це історія Тайваню і це статус-кво Тайваню. Повернення Тайваню до Китаю є складовою післявоєнного (після Другої світової війни – ред.) міжнародного порядку, написаного чорним по білому в Каїрській і Потсдамській деклараціях, - цинічно заявив китайський дипломат.

Глава Міністерства закордонних справ КНР продовжує брехати, що "сепаратистські сили незалежності Тайваню", а також країни, "які хочуть скористатися цією ситуацією", роблять усе можливе, щоб, мовляв, змінити статус-кво, скасувати принцип "одного Китаю" і досягнути його "мирного поділу".

Цінь Ган скаржиться, що це неприйнятно для 1,4 млрд китайців, оскільки офіційний Пекін нібито не хоче "втрачати" жодну із частин своєї території, відновленої після Другої світової війни, і встановлений післявоєнний міжнародний порядок не буде змінений.

Ми хотіли б чітко дати зрозуміти тим, хто прагне саботувати міжнародне законодавство в ім’я міжнародного порядку: питання Тайваню належить до корінних інтересів Китаю, і наша відповідь тому, хто спробує зруйнувати принцип одного Китаю, – ми ніколи не відступимо перед будь-яким актом, який підриває суверенітет і безпеку Китаю, - додав очільник МЗС КНР.

Тайвань уже готується до можливої війни з Китаєм

Згідно з даними іноземних ЗМІ, Тайвань планує придбати у США до 400 ракет Harpoon наземного базування для відбиття потенційного вторгнення Китаю.

Інформаційна агенція Bloomberg дізналася про те, що 7 квітня Пентагон оголосив про підписання контракту на 1,17 мільярда доларів США на 400 протикорабельних ракет, однак не назвав покупця. Пізніше з'ясувалося, що цим покупцем є Тайвань.

Варто зазначити, що сам Тайвань уже попереджав міжнародну спільноту, що Китай може готуватися до війни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?