Журналісти дізналися про новий план Макрона щодо України та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти дізналися про новий план Макрона щодо України та РФ

Журналісти дізналися про новий план Макрона щодо України та РФ
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон має намір звернутись до Китаю з планом, який, на його переконання, потенційно може посадити Україну та Росію за стіл переговорів уже влітку 2023 року.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на своїх інсайдерів

ЗМІ розкрили новий план Макрона щодо України

Як стверджує анонімне джерело журналістів, президент Франції уже доручив своєму зовнішньополітичному раднику Еммануелю Бонну працювати з провідним китайським дипломатом Ваном Ї над розробкою рамок, які могли б стати базою для майбутніх переговорів.

Офіційний Париж розраховує на те, що схилити Київ та Москву до мирних перемовин вдасть уже цього літа.

Команда Еммануеля Макрона не заперечує той факт, що Бонн має намір поговорити з Ваном Ї, однак не розкриває жодних деталей майбутньої зустрічі.

У Пекіні наразі стверджують, що не знають про джерело інформації й тому вони, мовляв, не можуть назвати її правдивою.

План Макрона щодо Китаю уже провалився

Під час свого нещодавнього візиту до Китаю президенту Франції не вдалося переконати лідера Китаю Сі Цзіньпіна провести перемовини з українським лідером Володимиром Зеленським.

Що важливо розуміти, глави двох країн не розмовляли з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії понад рік тому.

Однак з'явилася інформація про те, що президент Китаю Сі Цзіньпін схиляв Макрона до конфлікту зі США.

Чжао Суйшенг, професор китаєзнавства і зовнішньої політики в Денверському університеті, нагадує про те, що усі дії та рішення офіційного Пекіна наразі спрямовані на те, щоб здобути перемогу у "холодній війні" зі Штатами.

Макрон, після переговорів з лідером КНР, дійсно закликав Євросоюз зменшити залежність блоку від США та не дозволити втягнути Європу у конфлікт Вашингтона та Пекіна навколо Тайваню.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?