У МЗС України оцінили потенційну роль Китаю у завершенні війни
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС України оцінили потенційну роль Китаю у завершенні війни

У МЗС України оцінили потенційну роль Китаю у завершенні війни
Джерело:  online.ua

На переконання заступника глави МЗС України Андрія Мельника, Китай може справді відіграти роль посередника у завершенні війни Росії проти України. Однак дипломат попередив, що офіційний Пекін переслідує власні цілі.

Джерело: Funke

Чи може Китай бути посередником у завершенні війни

Я вірю, що справедливе та мирне рішення та припинення бойових дій більше відповідають інтересам Пекіна, ніж цей масштабний, нескінченний землетрус для всього світового порядку, – озвучив свою думку з цього приводу Андрій Мельник.

За його слова, останні телефонні переговори українського лідера Володимира Зеленського та китайського президента Сі Цзіньпіна можна вважати серйозним кроком вперед як у питанні посилення діалогу з Пекіном, так і намаганнях завершити війни.

Однак не можна забувати, що позиція КНР може відрізнятися від позиції офіційного Києва.

Андрій Мельник нагадав про те, що головною умовою для України залишається виведення всіх сил армії РФ з окупованих територій, однак у китайській "формулі миру" ця вимога відсутня.

Диявол криється в деталях, тому ми з нетерпінням чекаємо, що принесе спеціальний посланник Китаю, який незабаром приєднається до нас, – зазначив український дипломат.

Чому контрнаступ ЗСУ вкрай важливий для майбутнього України

За словами представника МЗС, майбутній контрнаступ ЗСУ є чимось на кшталт промінчика надії для українського народу, адже лише він дасть можливість звільнити усі захопленні ворогом території.

Це не видавання бажаного за дійсне, як дехто вважає. За останній рік українська армія показала, що може боротися за звільнення великих регіонів, як-от у Харкові, – підкреслив Андрій Мельник.

Український дипломат попередив українців про те, що це буде вкрай непросто, оскільки армія РФ добре готувалася місяцями.

На переконання представника МЗС, бажання міжнародних партнерів побачити негайний успіх українських військ під час контрнаступу - вкрай цинічне.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?