Китай забезпечує Росію чіпами і запчастинами для техніки армії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай забезпечує Росію чіпами і запчастинами для техніки армії РФ

Китай забезпечує Росію чіпами і запчастинами для техніки армії РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів з проєкту "Можемо пояснити", Китай регулярно поставляє до Росії чіпи та комплектуючі для військової техніки злочинної армії РФ. Все це використовується у війні проти України. 

Джерело: Telegram  "Можемо пояснити"

Що відомо про допомогу Китаю злочинній армії РФ 

Зазначається, що російські військові використовують гусеничні безпілотні апарати сімейства "Уран" для розмінування територій, зокрема, окупованих злочинною армією РФ територій України.

"Спеціальне конструкторське бюро Міноборони РФ" через санкції не може безпосередньо закуповувати деталі у західних партнерів, хоча напевно дуже б цього хотіло.

У низці контрактів, розміщених на порталі держзакупівель, СКБ зазначає, що комплектуючі мають бути неодмінно з Великої Британії.

Конструкторське бюро отримує необхідні комплектуючі від ТОВ "Инелсо" із Санкт-Петербурга. Ця компанія уклала щонайменше 2 контракти на постачання запчастин.

Як випливає з митних декларацій, російській компанії активно допомагають китайські партнери. Саме вони постачають у РФ підсанкційні чипи - зокрема американські Analog Devices, Texas Instruments, нідерландські Nexperia, німецькі Infenion.

Загалом після початку війни проти України і до грудня "Інелсо" закупило комплектуючих на 8 млн доларів.

Рекордсменом із поставок стала фірма Guangzhou Orientir Limited, зареєстрована в Гонконзі, яка працює ще з 2009 року. Вона поставила в РФ компонентів більш ніж на 5 млн доларів (зокрема інтегральні схеми виробників Analog Devices, Texas Instruments).

Що відомо про допомогу Китаю підсанкційним російським компаніям 

Китайські компанії щодня постачають до Росії підсанкційних комплектуючих на десятки тисяч доларів. Від початку війни в РФ ввезли чипів компанії Texas Instruments майже на 200 млн доларів, Analog Devices - приблизно на 170 млн доларів.

Одним з основних покупців комплектуючих цих марок стало петербурзьке ТОВ "Квазар". Ця компанія є великим імпортером і дистриб'ютором електронних компонентів.

Також за час війни компанія "ЕМС-Експерт" ввезла в Росію тисячі одиниць санкційної продукції - це були схеми Texas Instruments, чіпи Nvidia та інші товари. У переважній більшості випадків поставками з Китаю займалася компанія Win Key Limited.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?