Сі Цзіньпін намагався врятувати Україну від ядерного удару з боку РФ — FT
Категорія
Світ
Дата публікації

Сі Цзіньпін намагався врятувати Україну від ядерного удару з боку РФ — FT

Сі Цзіньпін намагався врятувати Україну від ядерного удару з боку РФ — FT
Джерело:  online.ua

Як повідомляють британські журналісти, президент Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг російського диктатора Володимира Путіна від використання ядерної зброї проти України.

Джерело:  Financial Times  із посиланням на свого інсайдера в команді Джо Байдена, колишнього урядовця КНР, західних посадовців, високопоставленого радника китайського уряду і співбесідників, людей з оточення Путіна

Сі Цзіньпін намагався відговорити Путіна від використання ядерної зброї в Україні

Згідно з даними анонімних джерел ЗМІ, китайський лідер мав розмову на цю тему з очільником Кремля під час візиту до Москви в березні.

Після цього офіційний Пекін почав приписувати собі досягнення в переконанні Путіна відмовитися від завуальованих погроз застосувати ядерну зброю проти України.

Журналісти звертають увагу на те, що публічна риторика китайської влади полягає у послідовній критиці використання ядерної зброї в Україні.

Попри це чимало партнерів України мають сумніви у щирості намірів КНР, враховуючи "безмежне" партнерство Сі з російським диктатором і так званий "мирний план", який є віддзеркаленням ідей Путіна.

Китай все-таки має вплив на РФ

Водночас попередження Сі для Путіна дають надію, що свої публічні заяви Китай підтримує і риторикою за зачиненими дверима. Високопоставлений посадовець адміністрації США заявив, що "китайці беруть на себе відповідальність за те, що передають (Росії - ред.) повідомлення на всіх рівнях", - пише видання.

Не можна також не згадати про те, що ще декілька місяців шеф європейської дипломатії ЄС Жозеп Боррель офіційно підтвердив, що візит Сі "зменшує ризик ядерної війни, і вони (китайці - ред.) дали це дуже чітко зрозуміти".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?