Китай заявив про готовність співпрацювати з РФ для забезпечення стабільності у світі
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай заявив про готовність співпрацювати з РФ для забезпечення стабільності у світі

Китай заявив про готовність співпрацювати з РФ для забезпечення стабільності у світі
Джерело:  online.ua

Президент КНР Сі Цзіньпін під час зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним в Узбекистані заявив, що Китай готовий співпрацювати з Росією, щоб відігравати провідну роль у забезпеченні стабільності у мінливому світі.

Джерело: cgtn

Путін та Сі Цзіньпін зустрілися в Узбекистані

Перед обличчям змін у світі, нашого часу та історії, Китай працюватиме з Росією, щоб виконати свої обов’язки як головних країн і відігравати провідну роль у забезпеченні стабільності у світі змін і безладу, - сказав він.

Путін сказав, що світ переживає численні зміни, але єдине, що залишається незмінним, - це дружба і взаємна довіра між Росією і Китаєм, додавши, що російсько-китайське всеосяжне стратегічне партнерство координації стабільне, як гори.

На думку Путіна, і Росія, і Китай виступають за більш справедливий і розумний міжнародний порядок, подаючи прекрасний приклад у міжнародних відносинах.

Про це лідери двох країн заявили під час обміну думками щодо китайсько-російських відносин і міжнародних і регіональних питань, що становлять спільний інтерес, в узбецькому місті Самарканд на полях 22-го засідання Ради глав держав Шанхайської організації співробітництва.

Також Путін сказав Сі Цзіньпіну, що розуміє "питання та побоювання" Пекіна з приводу його вторгнення в Україну.

У розмові з Сі Цзіньпіном Путін привітав "збалансовану позицію китайських друзів щодо української кризи", а також запропонував докладно роз'яснити російську позицію щодо України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?