Китайська фірма торгує міддю з окупованого РФ заводу в Дебальцевому
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайська фірма торгує міддю з окупованого РФ заводу в Дебальцевому

Китайська фірма торгує міддю з окупованого РФ заводу в Дебальцевому
Джерело:  online.ua

Китайська компанія Quzhou Nova купила злитки міді з заводу в окупованому Росією Дебальцевому на суму 7,5 млн дол. США стурбовані недотриманням санкцій, запроваджених проти РФ.

Джерело: Reuters

Китайська фірма імпортувала мідь з окупованих територый України

Повідомляється, що китайська компанія Quzhou Nova купила злитки мідного сплаву на суму щонайменше 7,4 млн дол на заводі, що знаходиться на тимчасово окупованій території Донеччини – в Дебальцевому.

Завод нині підпадає під санкції Заходу.

Попри те, що Китай не вводив жодних обмежень на торгівлю з Росією, США погрожували внести до чорного списку усі компанії, які порушують санкції проти РФ.

За повідомленням, китайська фірма Quzhou Nova купила щонайменше 3220 тонн мідного сплаву на загальну суму 7,4 млн дол у Дебальцевського заводу металургійного машинобудування в період з 8 жовтня 2022 року по 24 березня 2023 року.

Український завод, розташований у місті Дебальцеве, спеціалізується на виготовленні обладнання та запасних частин для чорної металургії, гірничодобувної промисловості та цементних заводів, а також має виробництво сталі та лиття металу.

Компанія Quzhou Nova повідомила Reuters, що не займається імпортом і експортом, пов’язаним з торгівлею мідним сплавом у злитках.

Джерело на Дебальцевському комбінаті, яке побажало залишитися невідомим, повідомило, що на території комбінату знаходиться цех кольорової металургії, проте питання про поставки мідного сплаву в Китай коментувати відмовилося, посилаючись на “комерційну таємницю”.

У Кремлі ж відповіли що не знають, чи правдива інформація та заявили, що не мають інформації щодо цієї теми.

США блокує імпорт чи експорт з окупованих Донецької та Луганської областей

21 лютого 2022 року США запровадили санкції, що забороняють імпорт та експорт з тимчасово окупованих частин Луганщини та Донеччини.

Згодом Європейський Союз оголосив про аналогічні заходи.

 Незважаючи на те, що китайські компанії можуть вільно торгувати з компаніями в підконтрольних Росії регіонах України, вони ризикують потрапити до західних чорних списків, – йдеться у повідомленні

Відповідаючи на запитання щодо даних про поставки міді, Державний департамент США сказав, що він стурбований єднанням Китаю з Кремлем.

Ми попереджали КНР, що допомога військовим зусиллям Росії матиме серйозні наслідки. Ми без вагань будемо діяти проти організацій, включаючи фірми КНР, які допомагають Росії вести війну проти України або допомагають Росії обходити санкції, – зазначили у Держдепі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?