Секретні документи Пентагону міг злити 21-річний військовослужбовець США — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Секретні документи Пентагону міг злити 21-річний військовослужбовець США — NYT

Секретні документи Пентагону міг злити 21-річний військовослужбовець США — NYT
Джерело:  online.ua

Журналісти з'ясували, що адміністратором онлайн-групи В Discord, в якій з'явилися секретні дані Пентагону, є 21-річний військовослужбовець розвідки Національної повітряної гвардії штату Массачусетс.

Джерело: The New York Times

Журналісти ідентифікували причетного до зливу даних США військового

За даними видання, гвардієць Джек Тейшейра курував приватну інтернет-групу під назвою Thug Shaker Central, де близько 20-30 людей, переважно молоді люди і підлітки, об'єднувалися через спільну любов до зброї, расистських інтернет-мемів і відеоігор.

Два американських чиновники підтвердили, що слідчі хочуть поговорити з військовим про витік документів. При цьому один з них заявив, що у Тейшейра може бути інформація, що має відношення до розслідування.

Журналісти поговорили з чотирма членами чат-групи Thug Shaker Central. Один із них сказав, що знає людину, яка здійснила витік, щонайменше три роки. При цьому він зустрічався з ним особисто і називав його О.Г.

Друзі описали його як старшого, ніж більшість членів групи, які були в підлітковому віці, і безперечного лідера. Один із друзів сказав, що О.Г. мав доступ до документів розвідки завдяки своїй роботі.

Фото: nytimes.com

США близькі до виявлення причетних до витоку секретних документів Пентагону

Очільник Білого дому Джо Байден заявив про прогрес у розслідуванні представниками уряду інциденту з оприлюдненням секретних документів Міноборони США. Причетні невдовзі мають бути виявлені.

Як ви знаєте, триває повномасштабне розслідування. Розвідувальна спільнота і Міністерство юстиції наближаються до його завершення, — зазначив Байден у своєму першому коментарі з приводу цього інциденту.

Президент США підкреслив, що сам факт витоку турбує його більше, а ніж зміст оприлюднених документів.

Але наскільки мені відомо, зараз немає нічого, що могло б мати якісь наслідки, — запевнив Байден.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?