Україна звинуватила Угорщину у фінансуванні воєнних злочинів армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звинуватила Угорщину у фінансуванні воєнних злочинів армії РФ

Україна звинуватила Угорщину у фінансуванні воєнних злочинів армії РФ
Джерело:  online.ua

Угоди, які Угорщина укладає з країною-терористкою Росією, лише затягують війну в Україні. В Офісі президента закликали ЄС заблокувати енергетичні угоди Будапешта з Москвою.

Джерело: Politico

В ОП жорстко відреагували на угоди Угорщини з Москвою

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко звинуватив Угорщину у фінансуванні воєнних злочинів Росії енергетичними угодами.

Якщо ви бачили відео, де росіяни відрізають голову українському солдату — угорці платять за ніж, — сказав Устенко.

За його словами, низка нових угод, що посилюють енергетичні зв’язки Угорщини з Росією, лише продовжить війну в Україні.

Експорт енергії Москвою може бути дешевим, але він коштує життя українцям, — каже радник Зеленського.

Глава МЗС Угорщини погодив кілька нових енергетичних угод з Росією

11 квітня у Москві Сійярто зустрівся з російським віцепрем’єром з питань енергетики Александром Новаком і генеральним директором російської державної компанії "Росатом" Алексєєм Ліхачовим.

Під час брифінгу для преси Сійярто наголосив, що доступ до російських енергоносіїв має вирішальне значення для безпеки Угорщини, попри політичні міркування, викликані війною.

"Газпром" погодився дозволити Угорщині у разі необхідності імпортувати обсяги природного газу, що перевищують ті, які сторони узгодили в довгостроковому контракті, зміненому минулого року, — зазначив глава МЗС Угорщини.

За його словами, ціну на газ, який надходитиме до Угорщини через газопровід "Турецький потік", обмежать вартістю 150 євро за кубометр. Це є частиною угоди, яка дозволить Угорщині оплачувати закупівлю газу з відстрочкою платежу, якщо ринкові ціни піднімуться вище за цей рівень.

Сійярто також погодив подальше постачання сирої нафти нафтопроводом "Дружба" через Україну. Крім того, він домовився про угоду, яка включає фінансування розширення угорської АЕС "Пакш", що "гарантує реалізацію" проєкту. Ця угода потребує схвалення Єврокомісії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?