Китаю не вигідно надавати зброю Росії – Данілов
Категорія
Політика
Дата публікації

Китаю не вигідно надавати зброю Росії – Данілов

Китаю не вигідно надавати зброю Росії – Данілов
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов висловив свою думку з приводу нейтралітету Китаю та пояснив, чому Китай не постачатиме Росії зброю

Джерело: Олексій Данілов в інтерв’ю РБК

Китай не надаватиме зброю РФ

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Китаю не вигідно постачати зброю країні-агресорці, адже це може призвести до проблем у міжнародних відносинах та накласти на країну суттєві обмеження.

Китай цього робити не буде, йому це не потрібно від слова зовсім. Це Росія має велике бажання втягнути Китай і інші країни, на які вона намагається розповсюджувати свій вплив, – припустив Олексій Данілов.

Також Данілов назвав Росію слабкою країною, яка у силу своєї агресивної політики нагадує "фейкове утворення".

Китаю ж, на думку політика, вигідно співпрацювати з сильними та дієздатними країнами, якою Росія не є.

Данілов вбачає у позиції Китаю нейтралітет, а не підтримку РФ.

Нейтральна позиція, яку він [Китай] займає, в даному випадку абсолютно є слушною та виваженою. Звичайно, нам дуже хотілося б, щоб допомога була на нашому боці, але треба розуміти всю складність історичних процесів, – сказав Данілов

Данілов наголосив, що Китай є великим геополітичним суб'єктом, з великою кількістю населення та великим ВВП, і він має вплив на світові процеси. Китай, на його думку, має своє бачення світового розвитку.

Позиція Китаю

Як зазначалося раніше, Китай займає нейтральну позицію щодо війни в Україні.

В кінці лютого країна висунула свій "мирний план" щодо врегулювання російсько-українського "конфлікту" . План передбачав повагу до суверенітету, припинення бойових дій, початок мирних переговорів та зняття санкцій з Росії.

План зазнав критики як серед українських, так і серед західних політичних діячів.

Також, аналітики з Інституту вивчення війни до цього припускали, що підписані раніше домовленості між президентом Білорусі Лукашенком та президентом Китаю Сі Цзіньпіном можуть дозволити РФ отримати зброю від КНР в обхід західних санкцій.

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив Китай про можливі наслідки у разі постачання Китаєм летальної зброї в РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?