Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС

Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що проведення міністерської зустрічі країн Нормандського формату на рівні керівників МЗС залежить від того, чи не продовжить її уникати команда російського дипломата Сергія Лаврова.

Джерело: сайт МЗС України

Україна готова до нормандської зустрічі на рівні глав МЗС

За словами Дмитра Кулеби, представники Європейського Союзу цьогоріч узже дуже багато разів порушували питання проведення такої зустрічі.

"Я готовий до цієї зустрічі. Але щоразу ця зустріч не відбувалась, бо міністр Лавров її усіляко уникає. Якщо дійсно результатом останньої розмови лідерів Франції та Німеччини з президентом Путіним стане чітка вказівка Лаврову взяти участь у цій зустрічі, і він це зробить, а не знайде причин її знову уникнути, я буду радий, я готовий до цієї розмови. Чекаємо на сигнал з Москви", - пояснив український дипломат.

Очільник МЗС України звернув увагу на те, що поки таких сигналів з боку офіційної Москви не було.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Єлисейський палац офіційно заявив, що Париж, Берлін, Київ і Москва домовились у найближчі тижні організувати зустріч глав МЗС Нормандського формату.

Команда очільника Кремля Володимира Путіна стверджує, що терміни проведення зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандської четвірки" ще не визначені.

"Докладно обговорена ситуація у зв’язку з пробуксовкою процесу вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту, що викликає занепокоєність. При цьому три лідери наголосили на важливості реалізації Мінських домовленостей 2015 року як безальтернативній основі врегулювання. Була також підкреслена зацікавленість у подальшій координації зусиль Росії, Німеччини та Франції в "нормандському форматі", — повідомляла 12 жовтня пресслужба Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?