Київський монумент Батьківщина-мати перейменують до Дня Незалежності України
Категорія
Культура
Дата публікації

Київський монумент Батьківщина-мати перейменують до Дня Незалежності України

Київський монумент Батьківщина-мати перейменують до Дня Незалежності України
Джерело:  online.ua

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні вирішили перейменувати столичний монумент "Батьківщина-мати".

Джерело: Українське радіо

Монумент Батьківщина-мати в Києві перейменують до 24 серпня

Про це розповів директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук в ефірі "Українського радіо".

Він також додав, що для перейменування монументу є "всі підстави".

Директор музею сподівається, що остаточне рішення про перейменування монумента на "Україна-мати" буде ухвалено до Дня Незалежності України.

Має бути відповідний розпорядчий акт, яким є наказ Міністерства культури та інформаційної політики. Мною був затверджений графік необхідних дій, щоб досягнути цієї мети напередодні Дня незалежності, – зазначив він.

Радянський герб на Батьківщині-матері замінять на тризуб

Раніше цього місяця держінспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на ремонт щита монумента "Батьківщини-мати" – радянський герб замінять на тризуб.

У липні 2022 року в додатку «Дія» більшість українців проголосували за заміну герба СРСР на тризуб.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року в Україні прискорився процес перейменування топонімів російської та радянської історії та культури.

У березні цього року Верховна Рада України ухвалила закон, який забороняє надавати географічним об’єктам назви, пов’язані з Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?