Держінспекція дозволила замінити герб на щиті монумента "Батьківщина-Мати"
Категорія
Культура
Дата публікації

Держінспекція дозволила замінити герб на щиті монумента "Батьківщина-Мати"

Держінспекція дозволила замінити герб на щиті монумента "Батьківщина-Мати"
Джерело:  online.ua

Державна інспекція архітектури та містобудування дозволила замінити герб СРСР на щиті монумента "Батьківщина-Мати" на герб України.

Джерело: віцепремʼєр з питань відновлення Олександр Кубраков

На Батківщині-Матері замінять герб

Давайте розпочнемо! Сьогодні Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) видала дозвіл на заміну герба СРСР на щиті монумента «Батьківщина-мати» на український тризуб. Декомунізація в дії! Будівельні роботи йдуть!

Замовником робіт виступає Національний музей історії України у Другій світовій війні.

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, вартість проєкту складатиме 28 млн гривень. Він заявив, що це набагато дешевше, ніж прораховували. Гроші зібрали з великого бізнесу.

Нагадаємо, що 21 липня 2022 року у Дії провели голосування щодо герба СРСР на щиті монумента "Батьківщина-Мати". 85% із 800 тисяч українців проголосувала за його заміну на тризуб.

У ДІАМ повідомили, що передбачається влаштування Тризуба на щиті монумента який відповідає зображенню на малому Державному Гербі України.

Основні розміри та схему розташування Тризуба на щиті монумента "Батьківщина-мати" погоджено Міністерством культури та інформаційної політики України. Сподіваємось на якнайшвидший початок будівельних робіт та з нетерпінням чекаємо надходження документів для прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію!

Монумент "Батьківщина-мати" був споруджений у 1981 році, є пам’яткою науки і техніки місцевого значення та вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі.

Пам'ятник розташовується на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?