Київводоканал порадив пити воду з крану — і нарвався на обурення киян через забруднений водопровід
Категорія
Україна
Дата публікації

Київводоканал порадив пити воду з крану — і нарвався на обурення киян через забруднений водопровід

Київводоканал порадив пити воду з крану — і нарвався на обурення киян через забруднений водопровід
Джерело:  online.ua

Офіційне представництво Київводоканалу виступило із заявою, в якій радило киянам вживати без будь-якої підготовки воду з міського водопроводу - це передбачувано спричинило хвилю критику на адресу відомства.

Джерело: Facebook

За оприлюдненими даними, посадовці порадили мешканцям столиці не купувати, наприклад, воду для приготування їжі, а користуватися для будь-яких побутових потреб.

“Гарантована якість та безпека. Вода, що, подається Київводоканалом, проходить усі необхідні стадії очищення та знезараження, за її якістю постійно слідкують наші фахівці як в процесі водопідготовки, так і у контрольних точках міської мережі. Якість водопровідної води відповідає чинним ДСанПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”, тому вода з-під крану точно буде чистою та безпечною для здоров’я. Дешева бутильована вода або та, що продається на розлив, часто не очищується належним чином, а виробники не дотримуються необхідних стандартів її виготовлення та не мають відповідних дозвільних документів”, - стверджують у водоканалі.

Там звернули увагу на нібито природний зміст мінералів, який потребує організм кожної людини. Натомість бутильована вода в магазинах не містить навіть солей кальцію, магнію - це небезпечно, оскільки грозить для людини низкою захворювань.

“Економія часу, сил та грошей. Якісна бутильована вода коштує недешево, до того ж її запаси потрібно постійно поповнювати. Та чи будуть витрачені зусилля виправданими? Вода, яку ми подаємо у домівки киян, відповідає Державним санітарним нормам і є цілком безпечною. Крім того, 40% води у місті вже знезаражується без участі хлору, тому така вода ще більш якісна, смачна і не має сторонніх запахів. І вже зовсім скоро нові технології поширяться і на решту 60% води”, - навели останній привод у водоканалі.

Реакція на поради Київводоканалу

Інцидент набув розголосу в соціальних мережах і передбачувано спричинив скандал. Користувачі звернули увагу на подекуди вкрай погану якість води у водопроводі, що змушує їх не користуватися нею навіть для приготування їжі.

У перші години представництво водоканалу навіть відповідало на претензії громадян та радило, куди звернутися через проблеми з неякісною водою. Утім, кількість коментарів досягла таких значень, що пресслужба перестала якось реагувати на дописи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?