Кличко допустив продовження локдауну в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко допустив продовження локдауну в Києві

Кличко допустив продовження локдауну в Києві
Джерело:  online.ua

У Київській міській державній адміністрації допустили продовження жорсткого карантинного режиму в столиці через загострену ситуацію з коронавірусом COVID-19.

Джерело: заява мера Віталія Кличка

За словами голови міста, наразі суворий карантин чинний до п’ятниці, 30 квітня, однак у разі погіршення дату його завершення перенесуть на більш пізні терміни.

“У середу, 28 квітня, буде засідати комісія з надзвичайних ситуацій міста, що складається з епідеміологів, вірусологів та інших фахівців. Вони ухвалять рішення, зважаючи на епідеміологічну ситуацію”, - попередив Кличко.

Він звернув увагу на високу результативність сьогоденного локдауну. Перш за все вона відзначена зниженням кількості нових встановлених випадків коронавірусу на добу.

“Є чимало ризиків. Особливо, зважаючи на те, що попереду Великодні свята. І в нас досі багато смертельних випадків від коронавірусу та тяжких хворих. Цей вірус дуже небезпечний та агресивний. І сьогодні найголовніше - зберегти здоров‘я і життя людей”, - резюмував мер.

Карантин в Україні

Наразі у “червоній зоні” адаптивного карантину опинилися трохи менше половини всіх українських регіонів. Встановлений режим у Києві — найсуворіший серед усіх районів, оскільки він фактично заблокував громадський транспорт від використання всіма, окрім володарів спеціальних перепусток.

У відповідних умовах столиця живе з 5 квітня. Спочатку рішення було чинним приблизно на два наступні тижні, однак невдовзі режим продовжили вже до 30 квітня.

Безпосередньо Віталій Кличко закликав центральний уряд ввести локдаун по всій Україні, оскільки критична ситуація в Києві та інших регіонах зумовлена, зокрема, міжобласним сполученням, яке не припиняли.

Натомість представники Кабінету міністрів відкинули ідею мера та звинуватили його у неспроможності впоратися з епідемічними показниками у власному місті.

Карантин на Великдень

Міністерство охорони здоров’я оголосило, що на травневі свята жодних додаткових обмежень не передбачається. Відомство нагадало про рекомендації щодо масових зібрань та відвідування храмів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?