Кличко закликав уряд ввести локдаун у всій Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко закликав уряд ввести локдаун у всій Україні

Кличко закликав уряд ввести локдаун у всій Україні
Джерело:  online.ua

Київський мер Віталій Кличко у п’ятницю, 9 квітня, звернувся до центрального уряду із закликом ввести загальнонаціональний локдаун в Україні через загострення епідемічної ситуації.

Джерело: КМДА

За словами голови столиці, Україна наразі потрапила у трійку серед європейських сусідів за рівнем добових діагнозів та смертельних випадків. З 1 квітня по всій країні померли 3,5 тисячі хворих, безпосередньо у Києві — понад 300.

“Скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб Уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?! Інакше, ще й в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа. Тому я звертаюся до Уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну! Справжнього. З обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем за дотриманням суворих правил”, - стверджує Кличко.

Він звернув увагу на недотримання протиепідемічних правил з боку громадян. Люди хочуть працювати в офісах, користуватися громадським транспортом та масово гуляти, ігноруючи масковий режим.

“Відбувається безконтрольне розповсюдження вірусу і його міграція країною! Ви бачите, які обмеження і скільки вже часу діють в європейських країнах. І то ситуація й там непроста. Але люди дотримуються правил. І повним ходом триває вакцинація. А в нас українці поводяться так, ніби вірус злякається і втече… На жаль, – ні! Потрібно потерпіти, посидіти вдома зараз, щоб на Великдень зустрітися з рідними і друзями. Бути свідомими, щоб потім не шукати місце в переповнених лікарнях”, - додав мер столиці.

Також Кличко згадав розмову з головними лікарями кількох київських лікарень, які звітували про гострі проблеми, пов’язані з ліжками та киснем, а також виснаженим персоналом — медики працюють з надзвичайним завантаженням. Водночас існує значний ресурс медикаментів та засобів захисту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?