У МОЗ вирішили, чи введуть на Великдень додаткові обмеження
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ вирішили, чи введуть на Великдень додаткові обмеження

У МОЗ вирішили, чи введуть на Великдень додаткові обмеження
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я оголосило про відсутність планів з посилення карантину на період травневих свят, зокрема й Великдень.

Джерело: брифінг головного санлікаря Віктора Ляшка

За його словами, необхідно повністю дотримуватися усіх заходів з безпеки в умовах, коли агресивність коронавірусу жодним чином не знижується.

“Ми наголошуємо, що свята повинні бути не тільки веселими, а й безпечними. Додаткових карантинних обмежень на період святкування Великодніх свят не планується вводити. Водночас ми звертаємося для всіх — дотримуватися тих норм, які прописані в постанові про карантин”, - закликав заступник міністра.

Ляшко звернув увагу на відвідування громадських місць виключно з використанням засобів індивідуального захисту, головний серед яких — маски, що закривають ніс і рот одночасно.

Також від людей треба за можливості тримати дистанцію у півтора метра.

МОЗ нагадало про постанову Кабінету міністрів, яка визначає норму площі та кількість осіб, що можуть відвідувати приміщення. Ця норма стосується храмів, а дозволена щільність відвідувачів не повинна за нею перевищувати одну людину на 4 квадратні метри.

Санітарний лікар звернувся до релігійних закладів із закликом заохочувати онлайн-богослужіння, щоб уникнути скупчення людей на свято. Також можливе збільшення кількості сесій благословення разом зі скороченням їх тривалості.

Рекомендації згадують фіксацію дверей храмів, що повинно забезпечити вентиляцію у приміщенні в умовах, коли там знаходяться безліч людей.

Безпосередньо вірянам рекомендували виключити з планів сімейні відвідування храмів, а заради обрядів благословення чи освячення їжі рекомендується відправляти одного представника домогосподарства.

Масковий режим обов’язковий для підтримання безпеки у храмах, а також на вулиці поряд з будівлями, де прогнозуються скупчення людей.

Карантин в Україні

Станом на другу половину квітня у “червоній зоні” адаптивного карантину знаходяться трохи менше половини областей держави. Найжорсткіший режим ввели у Києві — з блокуванням транспорту для всіх, хто не належить до робітників критичної інфраструктури.

У столиці локдаун завершується 30 квітня, напередодні травневих свят. Наразі невідомо, чи будуть його пролонгувати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?