КНДР знову запустила три балістичні ракети
Категорія
Україна
Дата публікації

КНДР знову запустила три балістичні ракети

КНДР знову запустила три балістичні ракети
Джерело:  online.ua

Північна Корея знову здійснила запуск трьох балістичних ракети малої дальності в напрямку моря на схід від Корейського півострова. У 2022 році КНДР випустила рекордну кількість свої балістичних ракет.

Джерело: BBC

КНДР знову запустила балістичні ракети

Як повідомляється, три балістичні ракети малої дальності північнокорейські збройні сили запустили приблизно о 08:00 за місцевим часом - 01:00 за Києвом - із провінції Північний Гванхе, на південь від столиці.

Ракети пролетіли близько 350 кілометрів, одна з ракет впала у море, повідомила берегова охорона Японії.

Запуск північнокорейської балістичної ракети — це серйозна провокація, яка підриває мир і стабільність на Корейському півострові, а також у міжнародній спільноті, — заявила представники Південної Кореї.

Цей останній залп стався за пʼять днів після того, як Північна Корея запустила безпілотники в повітряний простір Південної Кореї.

КНДР випробувала міжконтинентальні балістичні ракети

Нагадаємо, що у неділю, 18 грудня, Північна Корея також випробувала пару балістичних ракет, цього разу в напрямку Японського моря.

Воно відбулося через два дні після заяви КНДР, що проведено важливе випробування, яке необхідне для створення більш мобільної, потужної міжконтинентальної балістичної ракети.

Зокрема, призначеної для нанесення удару по континентальній частині США.

Кожна з балістичних ракет пролетіла 500 км. Найвища точка, яку сягнули ракети, становить 550 кілометрів заввишки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?