Експерт оцінив загрозу відкритого конфлікту Китаю та Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерт оцінив загрозу відкритого конфлікту Китаю та Тайваню

Експерт оцінив загрозу відкритого конфлікту Китаю та Тайваню
Джерело:  online.ua

Рекордна кількість військових літаків КНР (71), що зайшли 26 грудня у зону ППО Тайваню знову призвела до ескалації ситуації. На думку експерта з міжнародних відносин, політолога, кандидата політичних наук Богдана Ференса, наразі Пекін своїми діями ризикує спровокувати відкритий збройний конфлікт.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Чи існує ризик відкритого конфлікту між КНР та Тайванем 

За словами експерта, вже вранці 27 грудня повинно відбутись засідання Нацради з питань безпеки Тайваню на тлі агресії КНР.

Зокрема, Ференс зазначив, що рівень напруги постійно зростає і один збитий літак Китаю у зоні ППО Тайваню може розглядатись Пекіном, як напад.

З іншого боку, експерт підкреслює, що в Китаї розуміють наслідки власної агресивної політики проти Тайваню та готовність США реагувати на ситуацію.

Тайвань, звісно розуміючі потенціал військових КНР, і безпосередньо загрозу відкритого вторгнення, наразі намагається себе убезпечити. Це вони можуть зробити за допомогою власного озброєння, досить сучасного. Однак вони прекрасно розуміють, що без підтримки США протистояти Китаю буде дуже важко, - зазначив Ференс.

Він зазначив, що наразі Тайвань у комунікації зі США намагається знизити рівень ескалації.

Ференс зауважив, що існували міжнародні домовленності, за якими США відігравали ключову роль, згідно з якими, із часом Тайвань мав у мирний спосіб стати частиною КНР.

Але політична система Тайваню - демократична, а у КНР - авторитаризм. Тому у разі відкритого конфлікту світ певно буде підтримувати Тайвань, але багато країн у такій ситуації будуть орієнтуватись на свої власні національні інтереси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?