Військовий експерт оцінив, як довго Путін готував план свого провального бліцкригу
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт оцінив, як довго Путін готував план свого провального бліцкригу

Військовий експерт оцінив, як довго Путін готував план свого провального бліцкригу
Джерело:  online.ua

План розпочати повномасштабну війну проти України існував тривалий час. Путін декілька разів відкладав початок повномасштабного наступу через ряд різних причин та тримав усі свої загарбницькі прагнення у великій таємниці, що навіть посадовці адміністрації президента РФ не знали про намір напасти на Україну 24 лютого. Про це в етері ютуб-каналу online.ua розповів військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Джерело: ютуб-канал online.ua 

Як довго РФ готувала план свого провального наступу?

План існував тривалий час. Це як питання з Кримом, не можна сказати , що питання "віджимання" виникло у них спонтанно. Тобто цей план був, він формувася, адаптувався, десь консолідувався , потім відкладався, потім знову відкладався. І ось чомусь, я дійсно не можу сказати, чому саме була дата 24 лютого, чому сам це, чому не 23, чому не 1 березня, чому саме так, можливо просто вони готувалися, на певному етапі: ми(Росія - ред.) тут готові, потім – трішки пізніше.

Ми уявити собі не можемо в режимі якої таємничності це готувалося. Я можу судити по окремих посадавцях РФ, я дивився на їх реакцію і бачив, що вони були також здивовані цим нападом, тобто вони не очікували, - наголосив військовий експерт.

На думку Івана Ступака, повномасштабне вторгнення готувалося під грифом "секретно", що навіть окремі посадовці адміністраціЇ Путіна не знали про це.

Я розумію, що це готувалося настільки у великій таємниці, що навіть окремі посадовці адміністрації президента РФ не знали про це, і цю інформацію переварювали разом з українцями , вони намагалися оговтатися. Тобито це ( рішення про напад - ред.) приймалося дуже обмеженим колом, - зазначив працівник Українського інституту майбутнього.

Військовий експерт прокоментував причини відтермінування повномасштабного вторгнення в Україну

Можливо зіграло рішення не виконання Україною Мінських домовленостей, можливо Росія собі гадала, що там(у Мінську - ред.) змусимо Україну. Рік пройшов, два, три, чотири… і вони вже починали втрачати терпіння.

За окремими даними росіяни почали готуватися десь з осені 2021 року, прийняли собі рішення таке, і хоча вони розуміли, що не можна прийняти рішення просто так. Тобто це накопичення певних проблем, певних сподівань, які себе не виправдали. Для них на певному етапі стало зрозуміло, що крім повномасштабної війні варіантів немає.

Іван Ступак стверджує, що оточення Путіна підграє його безглуздим ідеям, щоб не бути ізольованим та не втратити владу.

Не забуваємо, що оточення Путіна дуже тонко відчуває Путіна самого, вони розуміють, що треба підігравати йому. Якщо у нього є якась бредова ідея, і якщо ти цю ідею не підтримаєш, то питання твого знаходження в оточенні Путіна воно під великим питанням. Тебе будуть усувати від Путіна, ізолювати, із часом ти втратиш взагалі доступ до "тіла" , також втратиш частину свого бізнесу, потім весь свій вплив, а й можливо життя та здоровʼя.

Військовий експерт Українського інституту майбутнього зазначає, що у Путіна залишилося лише оточення із людей, які штовхали його на війну, які ісобі міркували, що вони зараз швидко все захоплять , розширять сфери впливу і покажуть американцям, що вони "можуть".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?