Книга рекордів Гіннеса зафіксувала найвищу в світі жінку
Категорія
Світ
Дата публікації

Книга рекордів Гіннеса зафіксувала найвищу в світі жінку

Книга рекордів Гіннеса зафіксувала найвищу в світі жінку
Джерело:  online.ua

Румейса Гельгі з Туреччини зі зростом 215,16 сантиметрів потрапила в Книгу рекордів Гіннеса як найвища з нині живих жінок. Цього року жінку повторно виміряли після того, як вона була вперше удостоєна звання найвищого з нині живих дівчат-підлітків у 2014 році. Тоді Румейсі було 18 років. Її високий зріст обумовлений синдромом Уівера, надзвичайно рідкісним захворюванням, яке викликає прискорений ріст протягом усього періоду зростання, що поєднується з аномаліями розвитку скелета і внутрішніх органів.

Джерело: Guinness World Records

Беручи до уваги її стан, Румейса більшу частину часу використовує інвалідний візок, але може також пересуватися впродовж коротких проміжків часу за допомогою ходунків.

З моменту її першого рекорду в 2014 році, жінка відчувала, що важливо використовувати свою популярність у зв'язку з рекордом, щоб розповідати іншим про рідкісні захворювання, такі, як її власне.

Вона каже, що її зріст інтригує людей, коли вони проходять повз неї на вулиці, але більшість людей добрі і підтримують, коли зустрічаються з нею вперше.

У вільний час Румейса любить гуляти зі своєю сім'єю, вона також вважає, що плавання, яким займається регулярно, дійсно допомагає їй розслабитися. Її сім'я дуже щаслива і пишається тим, що вона зайняла своє місце в Книзі рекордів Гіннеса.

«Будь-який недолік можна перетворити на перевагу для вас самих, тому приймайте себе таким, яким ви є, усвідомлюйте свій потенціал і робіть все можливе», - каже Румейса.

Найвищі рекордсмени чоловічої і жіночої статі - з Туреччини

Особливо цікаво те, що Румейса, як і найвищий з нині живих чоловіків - Султан Кесен, родом з Туреччини. Зріст чоловіки становить 251 см. Це досить рідкісне явище в історії рекордів Гіннеса. Останній раз обидва володаря були однієї національності в 2009 році, коли китаянка Бао Сі Шунь (236,1 см) і Яо Дефен (233,3 см) встановили свої власні рекорди.

«Для мене велика честь знову привітати Румейсу в книзі рекордів. Її неприборканий дух і гордість за те, що вона виділяється з натовпу, є джерелом натхнення. Я радий поділитися ця новина зі світом ", - заявив Крейг Глендей, головний редактор Книги рекордів Гіннеса.

Попереднім світовим рекордсменом була Яо Дефен (Китай), зріст якої становив 233,3 см в 2010 році.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?