Коаліція з передачі Україні винищувачів F-16 продовжує зростати
Категорія
Україна
Дата публікації

Коаліція з передачі Україні винищувачів F-16 продовжує зростати

Коаліція з передачі Україні винищувачів F-16 продовжує зростати
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС України Дмитра Кулеби, Португалія приєдналась до коаліції країн з надання Україні винищувачів F-16 та також готова приймати участь у навчаннях українських пілотів.

Джерело: сайт МЗС України

Що відомо про авіаційну коаліцію для України 

Кулеба висловив вдячність уряду Португалії за приєднання до авіаційної коаліції шляхом тренування українських пілотів та механіків на бойових літаках західного типу.

Португалія продемонструвала лідерство, долучившись до танкової коаліції. Враховуючи інтенсифікацію російських ракетних обстрілів українських міст і сіл, критично важливо, аби Україна мала спроможність скинути Росію з українського неба, - зазначив очільник МЗС.

Португальська сторона також підтвердила готовність надалі підтримувати Україну на її шляху до членства в Європейському Союзі.

Крім того, глави МЗС України та Португалії скоординували позиції в контексті підготовки до саміту НАТО у Вільнюсі. Дмитро Кулеба підкреслив важливість ухвалення лідерами Альянсу політичного рішення про визначення алгоритму вступу України в НАТО.

Скільки країн згодні тренувати українських пілотів на F-16

За словами прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, п'ять країн (а з Португалією вже 6), готові працювати над передачею Україні винищувачів F-16.

Велика Британія працюватиме разом зі США, Нідерландами, Бельгією та Данією, щоб надати Україні необхідні їй бойові повітряні сили і засоби, - зазначив Сунак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?