Коли може відбутися зустріч щодо миру в Україні — відповідь Борреля
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли може відбутися зустріч щодо миру в Україні — відповідь Борреля

Коли може відбутися зустріч щодо миру в Україні — відповідь Борреля
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель офіційно підтвердив, що наразі "триває робота" над зустріччю високого рівня щодо миру в Україні.

Джерело:  Europa Press

Боррель відповів, коли може пройти зустріч щодо формули миру

Згідно з даними європейського дипломата, нова зустріч для обговорення "формули миру" українського лідера Володимира Зеленського, цілком можливо, може відбутись під час тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня.

Жозеп Боррель звертає увагу на те, що ця переговори будуть логічним продовженням зустрічі в місті Джидда в Саудівській Аравії, яка відбулася на початку серпня за участю понад 40 країн.

На його переконання, її можна вважати "ще одним кроком офіційного Києва, щоб змусити міжнародну спільноту посилити тиск на команду диктатора Володимира Путіна задля негайного завершення війни.

Тільки Росія може її зупинити, Росія її почала і Росія повинна її закінчити, – наголосив шеф європейської дипломатії, вкотре пообіцявши, що Брюссель не відмовиться від підтримки України.

Що відомо про просування української формули миру на міжнародній арені

Нещодавно інсайдери агенції Bloomberg повідомили, що український лідер Володимир Зеленський може приїхати до Нью-Йорка у вересні для участі в заходах тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН.

За словами журналістів, під час заходів тижня високого рівня Генасамблеї ООН глава держави може особисто представити "формулу миру" – план із десяти пунктів, який має на меті завершити повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Якщо Росія буде пручатися нашій формулі миру, ви побачите, що вона хоче лише війни, - наголосив раніше Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?