Коли насправді може статися розпад Росії — прогноз західних аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли насправді може статися розпад Росії — прогноз західних аналітиків

Коли насправді може статися розпад Росії — прогноз західних аналітиків
Джерело:  online.ua

За словами західних аналітиків, повномасштабне вторгнення Росії в Україну послабило позиції команди диктатора Володимира Путіна та наблизило розпад держави, що протягом століть була однієї з найбільших імперій у світі. 

Джерело: Financial Times

Як майбутнє чекає на Росію після війни з Україною

Редакція видання звертає увагу на те, що близько половини авторитетних експертів із зовнішньої політики переконані в тому, що країна-агресорка незабаром стане державою-невдахою або просто-таки розпадеться до 2033 року.

Сорок шість відсотків зі 167 експертів, які відповіли аналітичному центру, заявили, що провал або розпад Росії може відбутися в найближчі 10 років, – йдеться в матеріалі.

Окрім того, наголошується, що 40 відсотків аналітиків озвучили прогноз що країну-агресорку очікує революція, громадянська війна чи політична дезінтеграція, яка спричинить її занепад.

На переконання іноземних експертів, саме Україна є тим рушієм, який наближає "розчленування" терористичної держави та повалення кремлівського режиму.

Україна чітко підкреслює можливість внутрішніх проблем для Росії та ймовірність того, що сама війна може мати наслідки бумеранга не лише для її керівництва, а й для країни в цілому, – вважає Пітер Енгельке, заступник директора з прогнозування Atlantic Council.

Опитані західні фахівці також звертають увагу на те, що країна-агресорка сильно ослабла після початку війни з Україною. За словами експертів, санкції та експортний контроль заважають Росії повноцінно функціонувати.

Економісти вважають, що виробничий потенціал Росії неухильно знижується в результаті каральних заходів, відкидаючи країну на десятиліття назад, – йдеться в статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?