Коли очікувати пік паводків у Києві — КМДА
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли очікувати пік паводків у Києві — КМДА

Коли очікувати пік паводків у Києві — КМДА
Джерело:  online.ua

У КМДА зазначили, що пік повеней у Києві припаде на 22 квітня. Цьогорічна повінь збільшилася на півметра-метр порівняно з минулими роками.

Джерело: Київ 24

Коли буде пік затоплень у Києві

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук повідомив, що пік весняної повені в місті кияни можуть очікувати приблизно на 22 квітня.

Він також зазначив, що наразі в місті аварійних підтоплень немає, затопило лише заплавні території, які й так підтоплюються щовесни.

На сьогодні по місту Києву ми не маємо аварійних підтоплень. Є підтоплення так званих заплавних територій. Ці території майже кожного року підтоплюються при весняних повенях, – сказав Ткачук.

Він також додав, що згідно з інформацією Укргідрометцентру, цьогорічна повінь збільшилася приблизно на 0,5-1 метри у порівнянні з минулими роками.

На даний час є підтопленими острови у парку Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате та приватні ділянки у районі Осокорків.

Весняні затоплення у Києві та області

За інформацією Укргідрометцентру від 14 квітня, у Києві та трьох районах області очікувалися підтоплення заплавних територій.

Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області спостерігалися затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.

У КМДА також повідомляли, що через сильні опади у Києві існує ризик підтоплень окремих територій приватного сектору у чотирьох районах столиці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?