Коли почнеться контрнаступ ЗСУ — прогноз міністра оборони Естонії
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли почнеться контрнаступ ЗСУ — прогноз міністра оборони Естонії

Коли почнеться контрнаступ ЗСУ — прогноз міністра оборони Естонії
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Міноборони Естонії Ханно Певкур, наймасштабнішою перепоною на шляху до початку контрнаступу ЗСУ наразі є дощова погода. Він також озвучив прогноз, що до початку активних бойових дій мине щонайменше місяць.

Джерело:  ERR

В Естонії спрогнозували терміни контрнаступу ЗСУ

Якщо послухати думки, (які звучали на базі - ред.) Рамштайн, то може пройти ще місяць, перш ніж ми зможемо говорити про реальний контрнаступ. Якщо погода зміниться, це може статися і раніше. Якщо ні, то мине місяць, можливо, два, – наголосив міністр оборони Естонії.

Ханно Певкур звертає увагу на те, що перепоною наразі є не відсутність, до прикладу, танків Abrams, а саме погодні умови на території Україні.

За його словами, коаліція тих держав, які передали ЗСУ Leopard була сильною, і досить багато техніки вже перекинули на фронт.

Найбільшою перешкодою для контрнаступу, який, імовірно, відбудеться, є погода. Погода досить дощова, і це ускладнює пересування важкої техніки. Українці скоріше чекають поліпшення погоди, щоб приступити до більш масштабного звільнення територій, – наголосив міністр.

Які ще питання обговорювали під час зустрічі Рамштайн

Ханно Певкур також додав, що під час зустрічі в Німеччині також обговорювали питання навчання українців у західних країнах.

Міжнародні партнери наразі сконцентрувалися на тому, яким було навчання тих дев'яти бригад, які сформували союзники; на тому, яке оснащення дев'яти бригад, які частково прибули в Україну, а частково прибувають.

Західні союзники на досить високому рівні навчили Україну, як провести контрнаступ. Інформація та координація під американським керівництвом були досить вражаючими. І ми подивилися, які потреби можуть виникнути, коли почнеться українська контратака", – сказав глава естонського військового відомства.

Він також звернув увагу на те, що окрім ППО, українській армії наразі дуже потрібні боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?