Коли Путін почав готуватися до нападу на Україну — відповідь Білла Клінтона
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли Путін почав готуватися до нападу на Україну — відповідь Білла Клінтона

Коли Путін почав готуватися до нападу на Україну — відповідь Білла Клінтона
Джерело:  online.ua

За словами колишнього американського лідера Білла Клінтона, він ще у 2011 році не сумнівався у тому, що російський диктатор Володимир Путін готує напад на Україну. Експрезидент США переконаний в тому, що це було лише питання часу.

Джерело: Financial Times

Своїми спогадами про поведінку очільника Кремля Клінтон поділився під час розмови з головою інвестиційного фонду Carlyle Group.

Політик розповів про свою розмову з Путіним щодо України 12 років тому в Давосі. Як відомо, тоді Путін був прем'єр-міністром РФ.

Путін не погоджувався з Будапештським меморандумом

За словами колишнього президента США, за 3 роки до анексії Криму Путін сказав Клінтону, що він не згоден із домовленістю, яку той досяг з його попередником Борисом Єльциним.

Що важливо розуміти, йдеться про підписаний у 1994 році Будапештський меморандум, в якому США, Росія та інші країни гарантують територіальну цілісність України в обмін на вивезення ядерної зброї з її території.

Він сказав: "я не згоден з цим, не підтримую це і з цим не пов’язаний". І цього дня я зрозумів, що (вторгнення в Україну) – лише питання часу, – зізнався американський політик.

Саме тому Білл Клінтон закликає міжнародну спільноту збільшити підтримку України зараз.

Варто також нагадати про те, що раніше колишній президент США не розповідав про те, що Путін на зустрічі з ним виступав із такими заявами.

Окрім того, політик не вказував й контексту, в якому очільник Кремля висловлювався про Будапештський меморандум.

Зеленський спрогнозував майбутнє світу в разі поразки України у війні

Як вважає глава держави Володимир Зеленський, завершення російсько-української війни визначить майбутнє Європи.

Окрім того, він нагадав партнерам Києва, що наразі доля НАТО та позиція США поставлені на карту.

Якщо вони окупують нас, вони будуть на кордонах Молдови, і вони окупують Молдову. Окупувавши Молдову, вони підуть через Білорусь, а потім окупують Латвію, Литву та Естонію, – переконаний Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?