Коли США розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 — відповідь речника Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли США розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 — відповідь речника Повітряних сил

Коли США розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 — відповідь речника Повітряних сил
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил Юрія Ігната, вже в цьому місяці українські пілоті почнуть проходити навчання на американських винищувачах F-16 на території США.

Джерело:  NV

Як проходитимуть навчання пілотів ЗСУ на F-16 у США 

Ігнат зазначив, що спочатку українські військові пройдуть курси вивчення англійської мови у Техасі.

США вже дали дозвіл. Ми на це довго чекали. Де, як не в США? У них найкраща база підготовки пілотів. Тому ми дуже розраховуємо саме на Сполучені Штати, бо там є і інструктори, і база, і можливості для того, щоб більше охопити пілотів, - підкреслив Ігнат.

За його словами, українські пілоти із бойовим досвідом вже проходять навчання на території Данії.

 Їх разом з наземним персоналом відправили туди "ближче до Дня Незалежності".

У свою чергу у Британії також проходять підготовку українські пілоти, але без бойового досвіду. Тому навчання буде тривалішим, додав речник Повітряних сил.

Ігнат зазначив, що географія країн, де відбуватиметься навчання, розшириться.

Що відомо про участь Бельгії у підготовці українських пілотів керуванню F-16 

В уряді Бельгії схвалили проведення навчань українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Шість українських інструкторів і чотири фахівці з планування місій пройдуть навчання від Бельгії, щоб освоїти F-16. До того ж Міністерство оборони країни направить трьох військових до навчального центру для українських пілотів у Данії на авіабазі Скрюдструп на півдні країни.

Крім того, в 2024 році бельгійське оборонне відомство відправить в Данію два двомісних навчально-тренувальних літака типу F-16B для підвищення кваліфікації і близько 50 військових, в основному технічний персонал, які будуть відповідати за розгортання винищувачів.

На додаток до цього важливого внеску в підготовку і введення в експлуатацію винищувача наш уряд офіційно заявляє про свою підтримку в наданні допомоги в реалізації цього нового потенціалу – необхідного для модернізації українських Збройних сил, - зазначила глава Міноборони Бельгії Людівін Дедондер.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?