Коли Україна може отримати запрошення до НАТО — прогноз Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна може отримати запрошення до НАТО — прогноз Зеленського

Коли Україна може отримати запрошення до НАТО — прогноз Зеленського
Джерело:  online.ua

Україна вже зараз готується до саміту НАТО у Вільнюсі, який має відбутися влітку цього року. Президент Володимир Зеленський очікує, що на саміті НАТО Україну офіційно запросять стати членом Північноатлантичного альянсу.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський дав прогноз щодо вступу України в НАТО

Під час вечірнього відеозвернення Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні обговорював із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві захист України, "захист усього міжнародного порядку, заснованого на правилах", і захист життя.

Готуємось до саміту НАТО у Вільнюсі, який запланований на літо цього року. Але його зміст опрацьовується вже зараз саме на таких зустрічах, у контактах різного рівня, які ми ведемо з нашими партнерами, — сказав Зеленський.

На його думку, ані більшість українців, ані більшість європейців, ані більшість жителів усього простору НАТО не зрозуміють лідерів Альянсу, якщо на цьому саміті у Вільнюсі не прозвучить заслужене політичне запрошення для України до Альянсу.

Україна все зробила для того, щоб наша заявка була задоволена. Складно навіть сказати, чий внесок більший у європейську євроатлантичну безпеку, ніж наших воїнів… Українців і українок, які своїм життям захищають свободу. Дякую всім партнерам, які нас у цьому підтримують, — додав президент.

НАТО має намір обговорити вступ України в блок

Президент Зеленський порушив питання членства і гарантій безпеки (для України – ред.). І це буде важливим елементом порядку денного на цій зустрічі і НАТО готується до цього. Україна обирає своє майбутнє у євроатлантичній родині, майбутнє України в НАТО і члени Альянсу з цим згодні, – наголосив Єнс Столтенберг.

За його словами, члени Альянсу наразі сконцентрувалися на тому, щоб забезпечити підтримку України та закрити усі її військові потреби.

Генсек НАТО звернув увагу на те, що усі ці питання мають намір обговорити під час зустрічі у форматі Рамштайн і на саміті НАТО у Вільнюсі.

Законне місце України – в НАТО. І з часом наша підтримка допоможе вам зробити це можливим, – підкреслив лідер блоку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?