Коли Україна перейде на літній час — пояснення
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна перейде на літній час — пояснення

перехід на літній час
Джерело:  online.ua

Уночі 31 березня Україна повертається до літнього часу  — для цього потрібно перевести годинники на одну годину вперед.

Перехід на літній час в Україні. Що важливо знати

Переведення годинників відбудеться відповідно до урядової постанови від 1996 року та міжнародної практики.

31 березня Україна переходить на літній час — о 03:00 годині за київським часом стрілка годинника переводиться на 1 (одну) годину вперед, — йдеться в заяві Міністерства економіки України.

Пресслужба відомства звертає увагу на те, що кожного року в останню неділю березня о 3 годині годинникова стрілка переводиться на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня — о 4 годині на 1 годину назад.

Чому насправді в Україні є літній та зимовий час

Як пояснює влада країни, час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню.

Окрім того, наголошується, що в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби.

Що також важливо розуміти, запровадження літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою.

До прикладу, у Євросоюзі діє директива від 2001 року про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах-членах ЄС запроваджено на їх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час з кінця березня і на зимовий — у кінці жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?