Який напій покращує роботу мозку — дослідження
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Який напій покращує роботу мозку — дослідження

кава
Джерело:  online.ua

У результаті кількох досліджень стало відомо, що саме кава продовжує тривалість життя,  покращує роботу мозку, а також допомагає організму боротися з деякими з найбільш поширених захворювань.

Що важливо знати про користь кави

Над новим дослідженням працювала команда науковців з Університету Джонса Хопкінса.

За їхніми словами, надання учасникам дослідження таблетки кофеїну корелювало з кращими показниками в тестах на пам'ять.

Вчені звертають увагу на те, кофеїн покращує когнітивні функції і про це усім давно відомо.

Окрім того, наголошується, що інше масштабне дослідження майже 500 тис. дорослих британців показало, що ті, хто випивав принаймні 2-3 чашки кави в день мали "приблизно на 10-15% менше шансів померти".

Кава
Фото: unsplash.com

Як вдалося дізнатися канадським вченим, феніліндани, хімічна речовина, що утворюється в процесі обсмажування зерен кави, зупиняє накопичення двох токсичних білків в мозку, які пов'язані з хворобами Альцгеймера і Паркінсона.

Споживання кави має певну кореляцію зі зниженням ризику, - заявив один з вчених.

Кава також може посприяти довголіттю

Журналісти звертають увагу на те, що інше дослідження вивчило звички майже 350 тис. осіб і виявило, що серед тих, хто пив багато кави на 30% менше шансів померти з будь-якої причини, ніж у тих, хто не пив напій.

Крім того, дослідження, проведене на замовлення Американської кардіологічної асоціації, показало, що ризик серцевої недостатності або інсульту знижується на 8% з кожною додатковою чашкою кави в день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?