Коли ЗСУ насправді розпочнуть контрнаступ — заява Блінкена
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли ЗСУ насправді розпочнуть контрнаступ — заява Блінкена

Коли ЗСУ насправді розпочнуть контрнаступ — заява Блінкена
Джерело:  online.ua

Очільник Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що Збройні сили України готуються розпочати обіцяний контрнаступ у наступні тижні. Згідно з його даними, цілком ймовірно, що перші операції відбудуться вже у травні.

Джерело:  "Голос Америки"

Блінкен розповів, коли ЗСУ можуть розпочати контрнаступ

На переконання шефа американської дипломатії, плани російського диктатора Володимира Путіна вже провалилися, оскільки наміри офіційної Москви стерти Україну з мапи, підкорити її та знищити її як незалежну державу не вдалося реалізувати.

Це провалилось і не матиме успіху. Нам відомо, що українці планують контрнаступ у наступні тижні. Подивімось, що буде. Зрештою, їхній успіх на полі бою – найкращий і, можливо, найшвидший шлях до перемовин, які принесуть справедливий та стійкий мир, – переконаний глава Держдепу США.

Якою може бути роль Китаю у завершенні російсько-української війни

Окрім того, Ентоні Блінкен оцінив можливу роль офіційного Пекіну у досягненні миру.

Він звернув увагу на те, що очільник Китаю Сі Цзіньпін нещодавно провів телефонні перемовини з українським лідером Володимиром Зеленським.

США відкриті до відповідальних зусиль з просування миру від будь-якої країни. Проте будь-яка мирна угода має базуватись на захисти територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України, - наголосив американський дипломат.

Як уже згадувалося раніше, декілька місяців тому офіційний Київ опублікував свою мирну пропозицію, яка закликає до припинення вогню, переговорів і припинення санкцій проти країни-агресорки.

Що важливо розуміти, Китай у цьому документі повторює звинувачення команди Путіна в тому, що у російському вторгненні нібито винні західні країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?