На скільки ще років війни вистачить грошей у Путіна — дані WP
Категорія
Політика
Дата публікації

На скільки ще років війни вистачить грошей у Путіна — дані WP

На скільки ще років війни вистачить грошей у Путіна — дані WP
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, російський диктатор Володимир Путін та його команда здатні ще щонайменше рік фінансувати війну в Україні, попри запроваджені проти неї санкції. Про це йдеться в злитих у мережу секретних даних Пентагона.

Джерело: The Washington Post

Скільки ще років Путін зможе фінансувати війну 

За словами редакції видання, американська розвідка дійсно фіксує стурбованість еліт РФ економічною ситуацією в країні, однак також і поступову їх адаптацію до санкцій.

Розвідка США стверджує, що Росія зможе фінансувати війну в Україні щонайменше ще рік, навіть в умовах важкої та зростаючої ваги безпрецедентних санкцій, згідно з витоком військових документів США, – йдеться у статті.

Що важливо розуміти, попри те, що деякі олігархи РФ можуть не погоджуватися з планами Володимира Путіна щодо України, а санкції завдали шкоди їхньому бізнесу, вони навряд чи відмовляться від підтримки очільника Кремля.

Журналісти вказали на ризики для економіки РФ

Згідно з даними редакції видання, найбільше росіяни схвильовані через зростаючий дефіцит іноземної валюти в банках.

Окрім того, вони також бояться, що міжнародна спільнота почне запроваджувати вторинні санкції проти китайських компаній, які найбільш активно торгують з Росією – або, що ці компанії самі припинять торгівлю, аби уникнути санкцій.

Москва покладається на збільшення корпоративних податків, свій суверенний фонд, збільшення імпорту та адаптивність бізнесу, щоб допомогти пом'якшити економічний тиск, – цитує видання оцінку розвідки з грифом "цілком таємно".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?