Колишні бранці Кремля екстрено звернулися до Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишні бранці Кремля екстрено звернулися до Зеленського

Колишні бранці Кремля екстрено звернулися до Зеленського
Джерело:  online.ua

Колишні бранці режиму російського президента Володимира Путіна просять про екстрену зустріч з главою держави Володимиром Зеленським для означення бачення проблеми звільнення незаконно ув'язнених в РФ українців. Про це повідомив колишній бранець Кремля, перший заступник очільника Черкаської ОДА Роман Сущенко.

Джерело: "Укрінформ"

Колишні політв’язні Кремля просять про зустріч з Зеленським

Колишні бранці Кремля, які об’єдналися у Платформу за звільнення політичних в’язнів, наголошують, що на початку травня звернулися до очільника Держдепу Ентоні Блінкена та трьох міністрів закордонних справ країн Бенілюксу з відкритими листами під час їхніх візитів до української столиці.

"Нас почули. Ми хочемо, щоб нас почули і Ви, пане президенте", - зазначили колишні політв'язні.

Усі вони добиваються того, щоб у контактах з командою Володимира Путіна була поставлена чітка вимога негайного звільнення політичних бранців Кремля – для подальшого продовження переговорів на будь-яку тему.

"Сьогодні ми тут, у Каневі, над Дніпром, на Тарасовій горі, звертаємось до Вас із вимогою консолідувати зусилля з нашими стратегічними партнерами задля звільнення кількасот громадян України. І не шляхом закулісних торгів та загляданням в очі російсько-імперському загарбникові, а відвертою і чесною позицією. Ми хочемо зустрічі з Вами для означення нашого бачення проблеми звільнення українців – політичних бранців Кремля з російських застінків", - наголошується в заяві колишніх політичних бранців.

Варто звернути увагу на те, що платформу "Звільнення в'язнів" створили з метою захисту прав і звільнення усіх, хто позбавлений волі через політичні переслідування російської влади . Її презентація відбулася 4 березня 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?