Колишній голова НАТО оцінив ризик тривалої війни України з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній голова НАТО оцінив ризик тривалої війни України з РФ

Колишній голова НАТО оцінив ризик тривалої війни України з РФ
Джерело:  online.ua

На думку екс-голови НАТО Андерса Фог Расмуссена, існує високий ризик затяжної війни України проти кремлівської окупаційної армії.

Джерело: "РБК-Україна"

Війна України проти РФ може затягнутись 

Перш за все, я думаю, що найбільший ризик зараз - це тривалий конфлікт. Росіяни - майстри затяжних конфліктів. Ви тільки подивіться на Грузію - в Південній Осетії це триває з 2008 року, в Криму - з 2014-го, на Донбасі теж. У Молдові, в Придністров'ї вони вже десятиліттями. Так що вони фахівці в цьому, - зазначив Расмуссен. 

За його словами, кремлівський диктатор Володимир Путін намагається навмисно затягнути війну проти України.

Мене турбує те, що затяжний конфлікт служить цілям Путіна, тому що він вважає, що поки на сході України буде тліючий або заморожений конфлікт, він буде перешкоджати тому, щоб Україна домоглася реального прогресу, прогресу в зближенні з Євросоюзом, з НАТО, також прогресу в економіці, - наголошує екс-голова Альянсу.

Путін вважає, якщо конфлікт на сході України триватиме, то відновлення буде проходити важче.

Так що я думаю, що найбільший ризик зараз в тому, що його мета - це затягування конфлікту. Він не може здобути повну перемогу. Але з іншого боку, він просто намагатиметься тягнути це нескінченно, - вважає Расмуссен.

За його словами, Україна здобуде перемогу після того, як звільнить всі окуповані Кремлем території.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому він зазначив, що лише народ, президент та уряд України повинні вирішувати, що таке перемога, яка ситуація країну задовольнить.

Але, звичайно, я б сказав, що перемога - це викинути всіх росіян з української території. Бо поки російські війська перебувають на українській землі, конфлікт триватиме. Тому, що після всіх цих людських і матеріальних втрат український народ не здасться. Таким чином, у вас буде конфлікт, у вас будуть партизанські дії, у вас будуть напади, у вас буде рух опору і т. д, - наголосив екс-голова НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?