Колишній командувач військ РФ Суровікін знав про заколот Пригожина заздалегідь — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Колишній командувач військ РФ Суровікін знав про заколот Пригожина заздалегідь — NYT

Колишній командувач військ РФ Суровікін знав про заколот Пригожина заздалегідь — NYT
Джерело:  online.ua

Заступник командувача російських військ Сергій Суровікін знав про плани заколоту в РФ ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина.

Джерело: The New York Times

Суровікін знав про підготовку Пригожиним заколоту

За словами офіційних осіб США, які знайомі з розвідувальними даними, високопоставлений російський генерал заздалегідь знав про плани Євгена Пригожина повстати проти російського військового керівництва.

Це викликало запитання про те, яку підтримку лідер найманців мав у вищих рядах.

Тепер у США намагаються дізнатися, чи колишній головнокомандувач Росії в Україні Сергій Суровікін допомагав планувати дії Пригожина.

Американські офіційні особи також заявили, що є ознаки того, що інші російські генерали також могли підтримати спробу Пригожина силою змінити керівництво Міноборони.

Посадовці США вважають, що Пригожин не почав би свого повстання, якби не вірив, що інші люди при владі не прийдуть йому на допомогу.

Чому Суровікін міг підтримати Пригожина

Суровікін виступив проти повстання у відео, де закликав російські війська в Україні залишатися на своїх позиціях і не приєднуватися до повстання.

Я закликаю вас зупинитися. Ворог просто чекає, коли внутрішньополітична ситуація в нашій країні загостриться, - сказав він у повідомленні.

Пригожин працював із Суровікіним під час російської військової інтервенції в Сирії та описав його як найздібнішого командира російської армії.

Раніше Пригожин та Суровікін нарікали на Шойгу та Герасимова через тактику, яка використовується в Україні.

Незалежні експерти, офіційні особи США та союзників сказали, що Пригожин, схоже, вірив, що значні частини російської армії згуртуються на його боці, коли його колона рухатиметься на Москву.

Американські офіційні особи зацікавлені в підриванні авторитету генерала Суровікіна, якого вони вважають більш компетентним і безжальним, ніж інші члени командування РФ. Його усунення, вважають експерти, принесе користь Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?