ФСБ закрило кримінальні справи проти заколотників з ПВК Вагнера
Категорія
Політика
Дата публікації

ФСБ закрило кримінальні справи проти заколотників з ПВК Вагнера

ФСБ закрило кримінальні справи проти заколотників з ПВК Вагнера
Джерело:  online.ua

Представники ФСБ РФ заявили про закриття кримінальної справи щодо спроби заколоту з боку ватажка терористичної "ПВК Вагнера" Євгена Пригожина та його найманців. 

Джерело: РосЗМІ

Чому ФСБ закриває кримінальну справу проти вагнерівців  

Під час розслідування кримінальної справи за фактом збройного заколоту встановлено, що учасники 24 червня припинили злочинні дії. З урахуванням цього та інших обставин, що мають значення для розслідування, слідчим органом 27 червня цього року винесена постанова про припинення кримінальної справи, - заявляють представники ФСБ РФ.

Вагнерівці передають російським військовим важку техніку 

Між тим, за інформацією російських ЗМІ, "вагнерівці" почали підготовку до передачі важкої військової техніки підрозділам Міноборони Росїі.

В Міноборони Росії повідомили, що триває підготовка до передання важкої військової техніки ПВК "Вагнер" у діючі підрозділи Збройних сил Росії.

До 1 липня російські збройні формування мають підписати контракт з Міноборони РФ. Такий контракт мають підписати всі російські "добровольчі загони" "з метою підвищення ефективності їхнього застосування" на війні в Україні. Таким чином вони будуть підпорядковані Міноборони РФ.

Зокрема, відповідний контракт вже підписали бійці чеченської ЧВК Рамзана Кадирова.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин відмовився підписувати контракт з регулярною армією.

23 червня Пригожин оголосив про заколот і "пішов" зі своєю армією "на Москву", проте через добу ватажок найманців відмовився від своїх планів і заявив, що сили ПВК "Вагнер" вирішили розвернутися через дві причини – "не хотіли пролити російську кров" і "йшли "для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні".

Російський диктатор Володимир Путін запропонував вагнерівцям вибір або ж укласти контракт із Міноборони РФ, вступити в інші збройні формування або ж перейти у Білорусь, де розіб'ють полігон для найманців Пригожина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?