Путін підготував пастку для Пригожина у Білорусі — висновки ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін підготував пастку для Пригожина у Білорусі — висновки ISW

Путін підготував пастку для Пригожина у Білорусі — висновки ISW
Джерело:  online.ua

На думку аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), Білорусь не стане надійним притулком для найманців ПВК "Вагнера" та їхнього ватажка Євгена Пригожина у разі тиску на самопроголошеного диктатора Олександра Лукашенка з боку Кремля.

Джерело: звіт ISW

Що може очікувати на Пригожина та його найманців у Білорусі  

Аналітики ISW схиляються до того, що Кремль ймовірно важатиме зрадниками найманців ПВК "Вагнера", які відправляться вслід за Пригожиним на територію Білорусі.

Президент РФ Володимир Путін, зокрема, заявив у своєму виступі 26 червня, що бойовикам дозволено вирушити до Білорусі і що він дотримається своєї обіцянки.

Ймовірно, Путін дав особисту обіцянку, що бойовики ПВК, вирушивши до Білорусі, будуть там у безпеці.

Довгострокова цінність цієї обіцянки все ж таки сумнівна. Бойовики в Білорусі навряд чи зможуть сховатися від російських розпоряджень про екстрадицію, якщо Путін звинуватить їх у державній зраді.

Лукашенко вже раніше передавав Москві 33 затриманих білоруських бойовиків ПВК "Вагнера" після того, як використав їх як важіль проти Кремля у 2020 році, і немає видимих причин, з яких він не пішов би на такий крок знову.

Літак Пригожина вже помітили у Білорусі 

За інформацією представників моніторингової групи  "Беларускі Гаюн", літак засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина здійснив посадку на одному з військових аеродромів Білорусі у вівторок, 27 червня.

Бізнес-джет Євгена Пригожина (рег. номер RA-02795) здійснив посадку на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом о 07:40, - йдеться у повідомленні моніторингової групи.

Як повідомляє моніторингова група, ще один бізнес-джет прилетів з Росії о 7:58.

Бізнес-джет BAe 125-800B з реєстр. номером RA-02878 вилетів із Санкт-Петербурга і приземлився на військовому аеродромі Мачулищі о 7:58, - підкреслили представники групи "Беларускі Гаюн".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?