Путін поставив ультиматум Пригожину
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін поставив ультиматум Пригожину

Путін поставив ультиматум Пригожину
Джерело:  online.ua

Кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін поставив ультиматум ватажку ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину та його найманцям. 

Джерело: "Медуза"

Путін продовжує погрожувати Пригожину та вагнерівцям  

Сьогодні у вас є можливість продовжити службу в Росії, уклавши контракт із Міністерством оборони або іншими силовими структурами, - зазначив кремлівський диктатор.

Він також заявив, що у разі відмови вони можуть повернутись додому, або переміститись на територію Білорусі.

Повторю, вибір за кожним із вас, але впевнений, це буде вибір "воїнів" Росії, які усвідомили свою трагічну помилку, - наголосив Путін.

Таким чином у колишньому вигляді ПВК "Вагнера", за словами Путіна, існувати не буде.

Також кремлівський диктатор згадав "ворогів" і звинуватив їх у спробах зробити так, щоб РФ "захлинулася в кривавій війні". Російський диктатор пафосно заявив, що "заколот придушили б у будь-якому разі".

Вагнерівці" - теж патріоти Росії, їх спробували використовувати втемну проти братів по зброї, які разом боролися за майбутнє країни, - цинічно зазначив Путін.

У своєму зверненні він жодного разу не назвав ім'я Євгена Пригожина, не згадав закриття кримінальної справи проти нього і не сказав про можливі кадрові перестановки в Міноборони і Генштабі.

Путін згадав і вбитих "вагнерівцями" льотчиків, заявивши, що їхня мужність вберегла Росію.

При цьому в своєму виступі російський диктатор знову говорив про "неонацистів в Києві, їх західних покровителів і нацпредателях".

Що відомо про переговори США та Росії під час спроби заколоту Пригожина 

За словами речника Нацбезпеки США при Білому домі Джона Кірбі, Вашингтон вів переговори із Москвою під час спроби заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

У нас був хороший, прямий зв'язок із росіянами у вихідні, - підкреслив Кірбі.

За словами Кірбі, "відбулися відповідні дипломатичні обговорення", під час яких було заявлено про непричетність США до заколоту і що вони очікують від Росії дотримання міжнародних зобов'язань щодо захисту дипломатів у Москві.

При цьому Кірбі додав, що Сполучені Штати не знають деталей угоди між російським диктатором Володимиром Путіним і босом "Вагнера" Пригожиним.

За його словами, США також не відоме місцезнаходження Пригожина і більшості військовослужбовців "Вагнера".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?