Колишній міліціонер отримав довічне ув’язнення за підготовку вибухів на Одеській залізниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній міліціонер отримав довічне ув’язнення за підготовку вибухів на Одеській залізниці

Колишній міліціонер отримав довічне ув’язнення за підготовку вибухів на Одеській залізниці
Джерело:  online.ua

Суд засудив до довічного позбавлення волі агента російської розвідки та колишнього співробітника одного з районних відділів міліції в Одесі, який передавав дані про логістичні шляхи Сил оборони на Одещині.

Джерело: СБУ, Офіс генпрокурора

Російський агент з Одеси отримав довічне

У СБУ повідомили, що зібрали беззаперечні докази вини агента головного управління генерального штабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ).

Контррозвідники СБУ затримали його у жовтні минулого року у результаті багатоетапної спецоперації на Одещині. Серед вилученого у ворожого диверсанта – понад 3 кг тротилу, протитанкова міна і підривачі, - повідомили у СБУ.

Суд призначив йому довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше агент працював у карному розшуку лінійного підрозділу розформованої міліції на Одеській залізниці.

Виявилося, що після початку повномасштабного вторгнення він був завербований представником ГРУ для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

Як діяв російський агент на Одещині

В СБУ повідомили, що за вказівкою РФ, він збирав інформацію про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці.

Ці відомості він планував передати російській воєнній розвідці для підготовки вибухів на ключових логістичних шляхах Сил оборони на південному напрямку.

Для виконання плану він встановив поблизу залізничної колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки.

Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати переміщення рухомого складу в режимі реального часу і отримувати відповідні фото через мобільний додаток, - повідомили в СБУ.

Для приховання своїх дій він постійно змінював зовнішність та канали зв’язку зі своїм російським «куратором» і використовував документи, оформлені на підставних осіб, зокрема паспорт громадянина України.

СБУ затримала його під час налаштування пристрою дистанційного спостереження за маршрутом залізничного транспорту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?