Колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після замаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після замаху

Колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після замаху
Джерело:  online.ua

8 липня офіційно стало відомо про те, що всесвітньо відомий політик та колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після того, як був поранений під час виступу з передвиборчою промовою на заході у своїй країні.

Джерело: NYT

Експрем'єр Японії Сіндзо Абе помер після замаху

За словами журналістів, політик пішов з життя у лікарні медичного університету Нари. Йому було 67 років.

Колишній прем'єр Японії виступав у місті Нара, коли в нього вистрілили. Поліція підтвердила затримання 41-річного чоловіка за підозрою в замаху на вбивство. Японський телеканал NHK повідомив, що підозрюваний служив у морських силах самооборони протягом трьох років у 2000-х роках. Абе був госпіталізований, подробиць про його стан не оголошували, повідомлялося лише, що у нього була зупинка серця, - йдеться в повідомленні.

Що важливо знати про Сіндзо Абе

2 роки тому Сіндзо Абе, який перебував на посаді з 2012 року, оголосив про складання повноважень за станом здоров'я. Вперше відомий політик очолив уряд Японії у вересні 2006 року.

Через рік він подав у відставку за станом здоров'я. Абе переобрали на пост прем'єра в грудні 2012 року.

Сіндзо Абе під час виступу у Японії (фото — flickr.com)

Не можна також не згадати про те, що серед усіх глав урядів Японії він лідирував за кількістю безперервних днів перебування на цій посаді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?