Команда Байдена нагадала Путіну про домовленості щодо України та Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена нагадала Путіну про домовленості щодо України та Донбасу

Команда Байдена нагадала Путіну про домовленості щодо України та Донбасу
Джерело:  online.ua

США вітає наміри відновити режим припинення вогню на Донбасі, а також закликає Росію виконувати Мінські домовленості та припинити скупчення військ на кордоні з Україною.

Джерело: заява Держдепартаменту США

Заява США щодо припинення вогню на Донбасі

Сполучені Штати вітають вчорашнє оголошення ОБСЄ щодо «сильної рішучості» українських урядових сил і сил, очолюваних Росією на сході України, повністю дотримуватися заходів щодо посилення угоди про припинення вогню від 22 липня 2020 року, - вказано в документі.

У Байдена сподіваються, що дипломатичний простір, необхідний для деескалації регіональної напруженості та створення позитивної атмосфери для подальшого обговорення.

США вітають зусилля Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи та закликали сторони припинення вогню повністю дотримуватися своїх зобов’язань щодо спільної безпеки людей, які проживають на Донбасі.

Як чітко пояснили Сполучені Штати, конфлікт на сході України можна вирішити лише в умовах деескалації, як-от учорашнє припинення вогню. Вони готові допомогти сприяти виконанню Мінських домовленостей, на підтримку ОБСЄ та Нормандського процесу.

Штати закликають російський уряд виконати свої зобов’язання щодо Мінської угоди щодо відведення сил і зброї від лінії зіткнення на сході України, а також відвести сили, які Росія зібрала поблизу кордонів України, і припинити агресивну та загрозливу риторику.

Фото — getarchive.net

Недотримання мінських домовленостей бойовиками

За добу, як передає штаб ООС, бойовики порушили тишу тричі.

Упродовж минулої доби, 23 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано три порушення режиму припинення вогню, два з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, - йдеться у повідомленні.

Стріляли бойовики у напрямі Шумів з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів. Біля Золотого-4 окупанти вели обстріл з мінометів калібру 120 мм.

Також, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотника, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил сьогодні немає.

Станом на 7 годину ранку, 24 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?