Команда Байдена розмірковує над постачанням Україні касетних боєприпасів
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Байдена розмірковує над постачанням Україні касетних боєприпасів

Команда Байдена розмірковує над постачанням Україні касетних боєприпасів
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена наразі розглядає запит України щодо постачання Збройним силам нашої країни касетних боєприпасів.

Джерело:  CNN  із посиланням на своїх інсайдерів в адміністрації президента США

США можуть передати Україні касетні боєприпаси

Як вдалося дізнатися журналістам, декілька останніх місяців команда Володимира Зеленського закликала американську владу надати ЗСУ касетні боєприпаси. Що важливо розуміти, це зброя, яка заборонена у понад 100 країнах світу, однак РФ продовжує її використовувати у війні проти України.

Журналісти звертають увагу на те, що цей запит офіційного Києва є одним з найбільш суперечливих запитів, з яким влада України зверталися до Білого дому протягом останніх 9 місяців.

Високопосадовці адміністрації Байдена розглядали цей запит протягом декількох місяців і не відкинули його, про що раніше не було відомо.Касетні боєприпаси є неточними за своєю конструкцією і розкидають "бомби" на великих площах, які можуть не вибухнути при зіткненні і можуть становити довгостроковий ризик для будь-кого, хто з ними зіткнеться, подібно до наземних мін, - зазначають американські журналісти.

Окрім того, наголошується, що для Збройних сил України касетні боєприпаси могли б вирішити 2 ключові проблеми: потребу в більшій кількості боєприпасів для артилерії та ракетних систем, наданих США та іншими країнами, а таком можливість ліквідувати чисельну перевагу країни-агресорки в артилерії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?