Путін став на незворотній шлях конфронтації із Заходом – Франція
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін став на незворотній шлях конфронтації із Заходом – Франція

Путін став на незворотній шлях конфронтації із Заходом – Франція
Джерело:  online.ua

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну поставило країну-агресорку на незворотній шлях конфронтації з колективним Заходом — про це йдеться у новому стратегічному огляді генерального секретаріату національної оборони та безпеки Франції.

Джерело:  EUobserver

Франція озвучила жорстке попередження Росії

Розкол, внесений війною, і незворотність російського стратегічного вибору змушують очікувати конфронтації з Москвою, - йдеться в огляді.

Окрім того, офіційний Париж озвучив прогноз, що така конфронтація відбуватиметься "протягом тривалого періоду часу, в багатьох регіонах і просторах".

Середземномор'я, Чорне море, Балтійський регіон, Балкани, Північна Атлантика, а також Африка та Близький Схід можуть стати місцями тривалої конфронтації у поєднанні з ризиками потенційної ескалації інцидентів, – наголошують французькі можновладці.

Також в огляді звертається увага на те, що будь-яка мирна угода з офіційною Москвою стане лише тимчасовим припиненням вогню перед новою потужною ескалацією.

На переконання команди Еммануеля Макрона, в разі успіху ядерного шантажу РФ в Україні російський диктатор Володимир Путін, цілком можливо, вдасться до нього в інших країнах.

Окрім того, в документі наголошується, що війна в Україні "демонструє необхідність збереження надійних ядерних сил стримування для запобігання великій війні" в євроатлантичному регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?