Команда Байдена висунула ультимативну вимогу Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена висунула ультимативну вимогу Путіну

Команда Байдена висунула ультимативну вимогу Путіну
Джерело:  online.ua

Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен вимагає, щоб команда російського президента Володимира Путіна негайно припинила кібератаки і покарала хакерів, які працюють в РФ. Він попередив, що в іншому випадку НАТО може застосувати статтю про колективну оборону Вашингтонського договору.

Джерело: сайт Держдепу США

Виступаючи на Всесвітньому саміті за новими технологіями, Блінкен нагадав Путіну, що НАТО готове застосовувати 5 статтю статуту Альянсу - "напад на одного - це напад на всіх". Він підкреслив, що на сьогодні програми-вимагачі розглядаються не тільки як проблема правоохоронних органів, а й як проблема національної безпеки.

"Це пряма загроза безпеці, добробуту нашого народу, тому це стоїть на першому місці на нашому дипломатичному порядку денному. Це також причина, по якій ми підвищуємо рівень уваги до питання про злочинців в наших розмовах з Росією. Наш посил зрозумілий: країни, що вкривають кіберзлочинців , несуть відповідальність за вжиття заходів, або ж ми це зробимо самі ", - підкреслив держсекретар США.

Блінкен додав, що тільки за останні тижні кіберзлочинці провели кілька масштабних кібератак, які торкнулися американського бізнесу, місцевих органів влади, найбільш важливої інфраструктури - від електромереж до лікарень.

"Кожен четвертий американець стає жертвою кіберзлочинності, втрати від якої перевищують $ 4 млрд на рік", - зазначив шеф американської дипломатії.

Глава Держдепу США також нагадав про недавню масову атаку на SolarWinds, в якій підозрюють Росію не тільки США, але й ще 22 країни. Він підкреслив, що на саміті НАТО альянс підтвердив готовність відповідати колективно на подібні злочини.

Кібератаки Росії на США

Нещодавно керівництво корпорації Microsoft оголосило, що масштабну кібератаку на американські та іноземні урядові установи та аналітичні центри організували російські хакери, які також пов'язані з атакою на IT-компанію SolarWinds.

Згідно з останніми даними, кіберзлочинці отримали доступ до облікового запису Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в службі маркетингу електронної пошти Constant Contact.

Компанія Volexity, яка займається питаннями кібербезпеки, звертає увагу на те, що російські хакери, "ймовірно, домоглися деякого успіху в зламі цілей".

У 2020 році хакери, які пов'язують з Кремлем, атакували цілий ряд державних установ США, серед яких Мінфін, Міненерго, Міністерство внутрішньої безпеки, Пентагон і кілька інших структур.

У Білому домі анонсували, що недавні хакерські атаки, в тому числі на найбільшу м'ясопереробну компанію світу JBS і американську компанію Colonial Pipeline, яка забезпечує паливом 45% населення східного узбережжя Сполучених Штатів, не залишаться без відповіді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?