У Німеччині вперше оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну кібератаку
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині вперше оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну кібератаку

У Німеччині вперше оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну кібератаку
Джерело:  online.ua

У Німеччині вперше в історії оголошено режим надзвичайної ситуації у зв'язку з хакерською атакою. В окрузі Анхальт-Биттерфельд у федеральній землі Саксонія-Ангальт повністю заблокована робота серверів місцевої адміністрації.

Джерело: Die Zeit

Уточнюється, що рішення оголосити НС ухвалили для того, щоб швидше відреагувати. Влада округу визнає, що їхня робота заблокована як мінімум на два тижні - на протязі цього часу в окрузі з населенням 157 тисяч осіб, зокрема, не зможуть здійснювати соціальні та інші виплати. Розслідування на місті вже проводить федеральне управління інформаційної безпеки в Німеччині.

Вже вдалося дізнатися, що кілька серверів були заражені з невідомого джерела, а вже в результаті цього була зашифрована невстановлена кількість файлів. Експерти підозрюють, що хакери діяли з метою шантажу. У таких випадках зловмисники, як правило, шифрують дані та дешифрують після сплати необхідної суми.

Російські хакери атакували банківську систему Німеччини

30 червня Федеральне управління інформаційної безпеки ФРН повідомляло, що банківська система Німеччини зазнала масштабної кібератаки російських хакерів. У західних спецслужбах вважають, що причиною кібератаки стала "помста" за санкції проти Росії, а також спроба Кремля запобігти жорстким санкції проти Білорусі та Олександра Лукашенка.

Джерело нагадує, що російські хакери, підлеглі ГРУ, постійно атакують об'єкти німецької інфраструктури. Зокрема, Бундестаг кілька разів зламували, а дані про політиків викрадали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?