Байден готує Путіну нове особисте послання
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден готує Путіну нове особисте послання

Байден готує Путіну нове особисте послання
Джерело:  online.ua

Американський глава Джо Байден має намір особисто відповісти на чергову кібератаку, в якій підозрюють російських хакерів. Він уже готує послання президенту Росії Володимиру Путіну.

Джерело: Білий дім

Своє рішення звернутися особисто до Путіна Байден озвучив після екстреної наради з приводу стратегії президентської адміністрації в боротьбі з кібератаками, пов'язаними з використанням програм-вимагачів. При цьому Байден не уточнив, чи буде його послання Путіну письмовим, або ж це буде розмова з главою Кремля.

"Я адресую послання йому особисто", - відповів Байден на питання, як США відповідатимуть на кібератаку і що він скаже Путіну з приводу кібератак.

Білий дім вважає Росію відповідальною за нову кібератаку

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі, коментуючи останню кібератаку на сервера Національного комітету Республіканської партії, повідомила, що влада США проводить ретельне розслідування. Вона підкреслила, що якщо буде доведена причетність Росії до неї, то Москва понесе відповідальність.

"Ми будемо діяти або залишаємо за собою право на відповідь зі свого боку", - зазначила Дженніфер Псакі.

Кібератаки Росії на США

Напередодні стало відомо, що хмарні мережі Національного комітету Республіканської партії США, які обслуговуються корпорацією Microsoft, піддалися кібератаці. За нападом можуть стояти хакери, пов'язані зі Службою зовнішньої розвідки Росії. Атака була здійснена за допомогою злому систем компанії-постачальника інформаційно-технологічних послуг Synnex. У партії стверджують, що хакерам не вдалося отримати доступ до даних.

Нещодавно керівництво корпорації Microsoft оголосило, що масштабну кібератаку на американські та іноземні урядові установи, а також аналітичні центри організували російські хакери, які також пов'язані з атакою на IT-компанію SolarWinds.

Згідно з останніми даними, кіберзлочинці отримали доступ до облікового запису Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в службі маркетингу електронної пошти Constant Contact.

Компанія Volexity, яка займається питаннями кібербезпеки, звертає увагу на те, що російські хакери, "ймовірно, домоглися деякого успіху в зламі цілей".

У 2020 році хакери, які пов'язують з Кремлем, атакували цілий ряд державних установ США, серед яких Мінфін, Міненерго, Міністерство внутрішньої безпеки, Пентагон і кілька інших структур.

У Білому домі анонсували, що недавні хакерські атаки, в тому числі на найбільшу м'ясопереробну компанію світу JBS і американську компанію Colonial Pipeline, яка забезпечує паливом 45% населення східного узбережжя Сполучених Штатів, не залишаться без відповіді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?