Президент журі Каннського фестивалю назвав Путіна гангстером без моралі і совісті
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент журі Каннського фестивалю назвав Путіна гангстером без моралі і совісті

Президент журі Каннського фестивалю назвав Путіна гангстером без моралі і совісті
Джерело:  online.ua

Культовий режисер і глава журі Каннського кінофестивалю Спайк Лі заявив, що світом правлять гангстери, такі як президент Росії Володимир Путін, колишній президент США Дональд Трамп, президент Бразилії Жаір Болсонару, у яких немає ні моралі, ні совісті.

Джерело: Hollywood Reporter

На перссконференції з нагоди відкриття Каннського фестивалю 2021 грузинська журналістка запитала у Спайка Лі, що він думає про тиск Росії на Грузію. Він у відповідь закликав світову пресу не мовчати і постійно писати про гангстерів, які захопили світ.

"Цим світом правлять гангстери - агент Оранж, бразильський хлопець (президент Жаір Болсонаро - ред.) і Путін. Вони гангстери і будуть робити те, що хочуть. У них немає ні моралі, ні совісті. І ми повинні виступити проти таких гангстерів", - заявив Спайк Лі.

У 2018 році Спайк Лі "агентом Оранж" вже називав Трампа. Це неформальна назва хімічної суміші, яку в ході В'єтнамської війни американці розпилювали над лісами. Її використання викликало серйозні захворювання у мільйонів жителів країни і тисячі американських солдатів, деякі з яких були зі смертельним результатом.

Каннський фестиваль 2021

Міжнародний Каннський кінофестиваль щорічно збирає на Лазурному березі Франції найвидатніших представників голлівудського та європейського кіно. У 2021 році він стартував 6 липня і триватиме до 17 числа.

На фестивалі представлено також Український павільйон під традиційним гаслом #UkraineIsYourDestination. На Каннському фестивалі 2021 покажуть дві стрічки від України:

  • ігровий фільм режисера і сценариста Елі Граппа "Ольга"

  • документальний фільм Сергія Лозниці "Бабин яр. Контекст"

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?