У Кремлі розповіли про секретні доручення Путіна після дзвінка Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі розповіли про секретні доручення Путіна після дзвінка Байдена

У Кремлі розповіли про секретні доручення Путіна після дзвінка Байдена
Джерело:  online.ua

Через кілька днів після термінового дзвінка президента США Джо Байдена російському голові Володимиру Путіну в Кремлі вирішили розкрити деякі подробиці їхньої розмови. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков також повідомив про секретні доручення Путіна після дзвінка Байдена.

Джерело: ТАСС

Як відомо, Байден подзвонив Путіну 9 липня. Це вже була їхня третя телефонна розмову з моменту вступу Байдена на пост президента США. Головною темою переговорів стали масштабні кібератаки, які паралізують цілі сектори економіки в Штатах. Офіційний Вашингтон підозрює, що за кіберзлочинами можуть стояти російські хакери, які діють за вказівками Кремля. У Росії категорично відхрещуються від звинувачень.

"Питання кіберзлочинів, хакерських атак, які, як стверджують наші американські співрозмовники, здійснюються з території РФ, дійсно обговорювалося в ході телефонної розмови. Два президента наголосили на бажанні діяти разом і продовжити механізм консультацій з кібербезпеки, який вже власне почав працювати", - розкрив подробиці переговорів Байдена і Путіна Пєсков.

Спікер Кремля також уточнив, що після дзвінка Байдена Путін дав невідкладні доручення, але їх зміст, як зазначив Пєсков, розкривати не можна.

Путін висунув вимогу Байдену під час дзвінка

Пєсков також розповів, що відповів Путін Байдену на звинувачення в кібератаках. За його словами, глава Кремля вимагав у голови Білого дому докази. Він також закликав Байдена у боротьбі з кіберзлочинністю орієнтуватися на договір США і РФ від 1999 року, що передбачає передачу інформації по лінії спецслужб і Генпрокуратури,.

"Там чітко прописані ті дані, які повинні даватися. І, власне, президент Путін говорив, що ми повинні задіяти положення цього договору, тієї самої правової бази, яка є між нашими двома державами. Політичний діалог - це прекрасно, але подібний вид специфічної інформації все-таки передається по каналах спеціальних служб, він носить більш детальний характер, тому що президенти при всьому бажанні не можуть детально обговорювати субстанції, пов'язані з киберпростором ", - розповів Пєсков про переговори Путіна і Байдена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?