Кремль відкрито заявив про відмову Путіна грати за правилами Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відкрито заявив про відмову Путіна грати за правилами Байдена

Кремль відкрито заявив про відмову Путіна грати за правилами Байдена
Джерело:  online.ua

Заяви США про новий тиск на Росії обурюють команду російського президента Володимира Путіна. У МЗС РФ вже відкрито звинувачують Вашингтон у подвійних стандартах після саміту в Женеві і кажуть, що Путін не буде "грати за правилами" американського лідера Джо Байдена.

Джерело: ТАСС

Глава російського МЗС Сергій Лавров вважає, що під час зустрічі Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві сторони нібито домовилися про баланс інтересів і взаємодію на рівних підставах. На це, як він стверджує, погодився Байден, але після саміту в його адміністрації знову почали "попереджати, вимагати і вказувати".

"Причому всі ці попередження стали супроводжуватися погрозами: якщо Москва протягом декількох місяців не прийме викладені їй в Женеві "правила гри", то потрапить під новий тиск", - обурюється Лавров.

Лавров додав, що Росія вже давно чітко позначила, що буде сприймати політику США і Європи як нову даність і буде вибудовувати роботу в економіці иа інших сферах виходячи з неприпустимості залежності від ненадійних партнерів. Він конкретно дав зрозуміти, що Путін не піде ні на які поступки.

"Підкреслю ще раз те, про що неодноразово говорив президент Володимир Путін: односторонніх поступок кінця 1990-х з тих пір не було і ніколи не буде. Хочете співпрацювати - сідайте домовлятися про кроки назустріч один одному в пошуку справедливих рішень і компромісів", - підкреслив російський міністр.

Як Путін оцінив переговори з Байденом

Путін після зустрічі з Байденом розповідав, що обстановка саміту РФ - США в Женеві була доброзичливою. Він вважає, що йому з Байденом вдалося зрозуміти позиції один одного з ключових питань, за якими є серйозні розбіжності.

"Визначили ті напрямки або ті точки, в яких ми можемо говорити про можливе майбутнє зближення позицій. Є речі, які представляють і для нас, і для Сполучених Штатів абсолютний пріоритет і інтерес", - оцінив переговори з Байденом Путін.

Як Байден оцінив переговори з Путіним

З приводу переговорів в цілому Байден зазначив, що особиста зустріч з Путіним була важливою, щоб уникнути помилкових інтерпретацій того, що саме він хотів донести до співрозмовника.

Що стосується України, то, за словами Байдена, на зустрічі з Путіним він попередив колегу, що США продовжать незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Я заявив про непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Ми домовилися продовжувати дипломатичні зусилля в рамках Мінських домовленостей", - повідомив Байден на прес-конференції за підсумками саміту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?